Tarnina (Prunus spinoza) jest rośliną o uznanych i cenionych właściwościach leczniczych. Kora tego krzewu jest bogatym źródłem garbników, dzięki czemu jej spożywanie dobroczynnie wpływa na układ pokarmowy. Zawarty w gałązkach tarniny olejek kamforowy jest naturalnym środkiem antybakteryjnym i przeciwzapalnym. Rzucie gałązek i kory tarniny poleca się więc przy stanach zapalnych dziąseł, jamy gębowej i przełyku.
Używamy plików cookies na naszej stronie internetowej. Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej, bez zmiany ustawień prywatności przeglądarki, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych takich jak adres IP czy identyfikatory plików cookies w celach marketingowych, w tym wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji, a także celach analitycznych i statystycznych oraz pliki cookies mediów społecznościowych przez Biznes Plus Poslka Sp. z o.o. z siedzibą we Biskupcu, warszawska 15/2 11-300 (Administrator), a także na zapisywanie i przechowywanie plików cookies na Twoim urządzeniu. Dane te mogą być przetwarzane również przez dostawców narzędzi zewnętrznych. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.