WKŁAD DO LODÓWKI 2X400GR
- w zestawie dwa wkłady chłodzące o poj. 200 ml
- uniwersalne w zastosowaniu
- wielokrotnego użytku
- bezpieczny w kontakcie z żywnością
- wykonany z dobrej jakości materiału
Produkty przechowywane w lodówce turystycznej lub torbie termicznej nie tylko będą znacznie świeższe i lepszej jakości, ale też będą chłodne. Dzięki zastosowaniu zamrożonych wkładów będziesz mieć zawsze pod ręką np.: butelkę chłodnej wody, świeże kanapki czy owoce w czasie wycieczki lub podróży na wakacje. Dzięki nim przewieziesz również leki wymagające przechowywania w niskich temperaturach.
POMAGA UTRZYMAĆ NIŻSZĄ TEMPERATURĘ
Zestaw dwóch wkładów chłodzących każdy o pojemności 200 ml, umieszczonych uprzednio w zamrażarce, pomoże utrzymać napoje, przekąski oraz potrawy umieszczone w lodówce turystycznej lub torbie termicznej w niższej temperaturze. Świetnie sprawdzą się podczas wycieczek, wypadów za miasto, czy w trasie na wymarzone wakacje.
UNIWERSALNE ZASTODOWANIE
Wkłady możesz zastosować zarówno w lodówkach jak i torbach termicznych, o dowolnej wielkości od minimalnych wymiarów wkładu, dzięki nim schłodzisz pożywienie lub leki podczas transportu.
WIELOKROTNEGO UŻYTKU
Wkłady są wykonane z trwałych materiałów możesz wykorzystać je wielokrotnie, wystarczy tylko po użyciu ponownie je zamrozić w zamrażarce.
BRAK TOKSYCZNYCH SUBSTANCJI
Materiał, z którego zostały wykonane nie wydziela substancji szkodliwych i jest bezpieczny dla produktów spożywczych.
Sposób użycia:
Przed użyciem wkładów należy je umieścić w zamrażalce, w celu zamrożenia. Zamrożone wkłady przez kilka godzin utrzymują swoją niską temperaturę, należy jednak pamiętać, aby umieścić je na górze produktów przechowywanych lub między nimi.
Parametry:
- Wymiary 1 wkładu ok.: 9,5 x 3 x 16 cm (szer. x gr. x wys.)
- Kolor: niebieski
- Materiał: tworzywo sztuczne HDPE
- Zakres temperatury: - 18 do + 40 °C
- Bezpieczne dla żywności: tak
- Wielokrotnego użytku: tak
- Pojemność w 1 szt. ok.: 200 ml
- Przeznaczony do kontaktu z żywnością
Uwaga: czas chłodzenia to ok. 12 godzin, jest on jednak uzależniony jest od czasu mrożenia, temperatury otoczenia i ewentualnej ekspozycji na światło słoneczne.